Cauţi o ofertă de cazare sau program şi ai nevoie de ajutor? Vrei să afli unde mai sunt camere libere? Nu mai pierde timpul, intră în legătură cu noi! Serviciul este gratuit şi fără obligaţii.
Lacu RoşuLacul Roşu este unul dintre cele mai frumoase şi renumite lacuri din Tinutul Secuiesc, Transilvania. În jurul lacului s-au născut mai multe legende.
LACU ROȘU
Știai că?
Lacu Roşu ( în maghiară Gyilkostó) este o localitate turistică în judeţul Harghita, România. Este o staţiune climaterică, situându-se în valea pârâului Bicazului, între Șuhardul Mic, Șuhardul Mare precum şi vârful Ghilcoş. Administrativ aparţine de oraşul Gheorgheni, de la care se află la 28 km distanţă. O particularitate deosebită reprezintă lacul în sine (Lacul Roşu), din care se înalţă şi azi cioturile de brazi. Denumirea provine de la muntele Ghilcoş, care poate să se refere la un omor din trecut sau la rutele periculoase care se duc la munte. Denumirea în limba română provine de la faptul că, aluviurile aduse de pârâul Roşu (Verescheu) de multe ori îi oferă un aspect roşiatic lacului. Lacul s-a format in vara anului 1837. Atunci s-a întâmplat că în urma ploilor abundente o mare cantitate de moloz stâncos a alunecat, blocând drumul pâraielor Bicajel şi Bicazului. Lacul se află la altitudinea de 983 m, adâncimea maximă este de 10 m. Este una dintre cele mai pitoreşti lacuri din Carpaţi.
Despre - Lacu Roşu
Lacu Roşu ( în maghiară Gyilkostó) este o localitate turistică în judeţul Harghita, România. Este o staţiune climaterică, situându-se în valea pârâului Bicazului, între Șuhardul Mic, Șuhardul Mare precum şi vârful Ghilcoş. Administrativ aparţine de oraşul Gheorgheni, de la care se află la 28 km distanţă. O particularitate deosebită reprezintă lacul în sine (Lacul Roşu), din care se înalţă şi azi cioturile de brazi. Denumirea provine de la muntele Ghilcoş, care poate să se refere la un omor din trecut sau la rutele periculoase care se duc la munte. Denumirea în limba română provine de la faptul că, aluviurile aduse de pârâul Roşu (Verescheu) de multe ori îi oferă un aspect roşiatic lacului.Lacul s-a format in vara anului 1837. Atunci s-a întâmplat că în urma ploilor abundente o mare cantitate de moloz stâncos a alunecat, blocând drumul pâraielor Bicajel şi Bicazului. Lacul se află la altitudinea de 983 m, adâncimea maximă este de 10 m. Este una dintre cele mai pitoreşti lacuri din Carpaţi.