loading ...
DESCOPERĂ
ÎMPREJURIMI
REZERVĂ
Cauţi o ofertă de cazare sau program şi ai nevoie de ajutor? Vrei să afli unde mai sunt camere libere?
Nu mai pierde timpul, intră în legătură cu noi! Serviciul este gratuit şi fără obligaţii.
 
Cere oferte de la mai multe unităţi de cazare (max. 6)
Cere ofertă de la biroul nostru
RO
ro hu en de
acum
azi
mâine
poimâine
  • ×
    activităţi
  • evenimente
  • ×
    Lei
    Euro
    USD
    HUF
 
Drumeţii
LACU ROȘU

Bine de ştiut

 

În Munţii Hăşmaşului, precum şi în Munţii Giurgiului zeci de drumuri marcate îi  aşteaptă pe iubitorii drumeţiei. Drumurile sunt foarte variate în ceea ce priveşte lungimea şi dificultatea, există posibilitatea atât pentru excursii de câteva ore cât şi pentru excursii de mai multe zile, în toate perioadele anului.

Primăvara peisajul „se îmbracă” în culoarea verde, de multe ori în nuanţe incredibile, zilele calde sunt dese, dar şi ploaia, lapoviţa şi zăpada mai ales în apropierea vârfurilor mai înalte.

Vara este vremea cea mai corespunzătoare pentru excursii, atunci peisajul „se îmbracă” în flori, sunt mai puţine ploi, zilele sunt mai calde, dar în zona montană oricând pot apărea furtuni.

Posibilităţile de a merge în excursii sunt date şi în timpul toamnei călduroase. În depresiuni este des ceaţă, dar pe vârfuri şi pe crestele munţilor este caracteristică lumina soarelui. În acele perioade aerul este foarte curat, şi de pe vârfurile mai înalte putem să ne uităm în depărtare  sute de mii de kilometri. În timpul zilei aerul este mai cald, dar noaptea vremea se răceşte, şi sunt dese şi zilele geroase.

În timpul iernii peisajul parcă are o altă „faţă”, de obicei munţii sunt acoperiţi de o plapumă groasă de zăpadă. Potecile marcate pentru turişti nu sunt accesibile din cauza zăpezii – în afara unor linii folosite mai des, bătătorite (de ex. Bălan- Cabana Piatra Singuratică, Lacu Roşu – Suhardul Mic). Celelalte drumuri sunt accesibile numai cu rachete sau cu schiuri. La planificarea drumeţiei e bine să ţinem cont de zilele scurte, în caz că vremea este rea, să pregătim ţinută corespunzătoare, pentru că sunt dese viscolele şi vânt puternic. În cazul unor drumeţii mai lungi e bine să informăm şi SALVAMONTUL.

Despre zonă se găsesc mai multe hărţi, dar cele mai folositoare şi detaliate sunt cele apărute la Editura Dimap.

lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Drumeţii

În Munţii Hăşmaşului, precum şi în Munţii Giurgiului zeci de drumuri marcate îi  aşteaptă pe iubitorii drumeţiei. Drumurile sunt foarte variate în ceea ce priveşte lungimea şi dificultatea, există posibilitatea atât pentru excursii de câteva ore cât şi pentru excursii de mai multe zile, în toate perioadele anului. Primăvara peisajul „se îmbracă” în culoarea verde, de multe ori în nuanţe incredibile, zilele calde sunt dese, dar şi ploaia, lapoviţa şi zăpada mai ales în apropierea vârfurilor mai înalte. Vara este vremea cea mai corespunzătoare pentru excursii, atunci peisajul „se îmbracă” în flori, sunt mai puţine ploi, zilele sunt mai calde, dar în zona montană oricând pot apărea furtuni. Posibilităţile de a merge în excursii sunt date şi în timpul toamnei călduroase. În depresiuni este des ceaţă, dar pe vârfuri şi pe crestele munţilor este caracteristică lumina soarelui. În acele perioade aerul este foarte curat, şi de pe vârfurile mai înalte putem să ne uităm în depărtare  sute de mii de kilometri. În timpul zilei aerul este mai cald, dar noaptea vremea se răceşte, şi sunt dese şi zilele geroase. În timpul iernii peisajul parcă are o altă „faţă”, de obicei munţii sunt acoperiţi de o plapumă groasă de zăpadă. Potecile marcate pentru turişti nu sunt accesibile din cauza zăpezii – în afara unor linii folosite mai des, bătătorite (de ex. Bălan- Cabana Piatra Singuratică, Lacu Roşu – Suhardul Mic). Celelalte drumuri sunt accesibile numai cu rachete sau cu schiuri. La planificarea drumeţiei e bine să ţinem cont de zilele scurte, în caz că vremea este rea, să pregătim ţinută corespunzătoare, pentru că sunt dese viscolele şi vânt puternic. În cazul unor drumeţii mai lungi e bine să informăm şi SALVAMONTUL. Despre zonă se găsesc mai multe hărţi, dar cele mai folositoare şi detaliate sunt cele apărute la Editura Dimap.